UGL på Abisko Turiststation, Kiruna

Abisko Turiststation ligger mitt i Abisko nationalpark, 250 km norr om polcirkeln. Detta är midnattssolens- och norrskenets land. Namn som Abisko Nationalpark, Lapporten, Torneträsk, Aurora Sky Station, Nuolja och Kungsleden sätter igång fantasin. Här har du möjlighet att genomgå din UGL i en magisk miljö!

Boende

På Turiststationen kan du välja mellan att bo i huvudbyggnaden, i vandrarhemmet Keron eller i en stuga.Vad du än väljer så har du alltid tillgång till dusch, toalett, självhushållskök, torkrum, bastu, tvättmaskin, TV- och sällskapsrum. Det finns ingen TV, radio eller minibar. Däremot har många rum en fantastisk utsikt och den vackra naturen ligger precis utanför dörren.

Resa till Abisko

Resan till Abisko är en del av upplevelsen. Här finns en egen järnvägsstation med tåg från Stockholm och Göteborg dagligen. Det är bara 2 minuters promenad till själva Turiststationen. Tågtider hittar du på www.sj.se.

Kiruna, som ligger en dryg timme bort, har en mycket vältrafikerad flygplats. Det tar ca tre timmar från Arlanda till Abisko. SAS (www.sas.se) flyger dagligen till Kiruna. Även Norwegian (www.norwegian.no) trafikerar Stockholm-Kiruna. Aktuella busstider finns på www.ltnbd.se .

Väljer du bil eller buss så passerar E10 precis utanför husknuten. Från Kiruna är det 100 km och från Narvik 75 km. Kommer du med bil finns det parkeringsplatser 150 meter från entrén.

UGL-kurser på Abisko Turiststation

Datum Kursgård Handledare Pris Platser
Vecka 37
10 sep. - 14 sep. 2018
Abisko Turiststation
Kiruna
Jessica Holmström
Rune Tapper
23 800 kr
Fåtal platser kvar

Hitta till Abisko Turiststation

Senaste omdömen
2018-07-11 | Hanifeh Khayyeri
Väldigt nyttig kurs som gav mig verktyg och lärdomar att träna på och applicera resten av livet. Trevlig plats att ha ku...